Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου

1 στους 6 πολίτες στην Ε.Ε αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου
Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 6 πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία και περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, εξαιτίας της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας, τις δυνατότητες και τις ειδικές της ανάγκες, περιθωριοποιώντας την και στερώντας από αυτήν τη συμμετοχή στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.
πηγή:http://www.tovima.gr
Mια καταπληκτική ταινία μικρού μήκους...για το νόημα της ζωής!!
Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα πολύ μακριά, έζησε ένα αγόρι, πολύ διαφορετικό από όλους τους άλλους. Το όνομά του ήταν ο Ευτύχης. Όλα έτρεχαν ομαλά στη ζωή του μέχρι μια μέρα, πολλά χρόνια πριν, ένα περιστατικό τον έκανε να βλέπει τη ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Και ξαφνικά, αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο μυστικό.
Έπαιξαν:Λευτέρης Ελευθερίου,  Ευγενία Δεληλή
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Συγγραφέας: Δέσποινα Λάδη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου